Over ons

De Haer nautique
Jachtmakelaars & taxateurs
Jachtfotografie

Wie zijn wij?

Inmiddels is het ruim 16 jaar terug dat wij de Haer nautique hebben opgericht uit onze passie voor het water, de watersport en ons vak. Het adviseren van watersportliefhebbers bij de koop en verkoop van een jacht. Dat doen wij als een betrouwbare, deskundige en professionele partner met levenslange watersport ervaring.

Onze overtuiging is dat een jacht niet in een verkoophaven thuishoort, maar verkocht wordt vanaf de ligplaats van de eigenaar. De bezichtigingen onder begeleiding van de eigenaar, die (bijna) alles van zijn schip weet ……. Met ons als deskundige op de achtergrond voor de aanvulling van informatie en juridisch advies.

Waarom? Gedurende de verkoop kunt u blijven varen, wat weer van invloed is op de staat van onderhoud. Ook in de tijd dat wij de Haer nautique hebben opgericht was het al niet meer vanzelfsprekend dat een plezierjacht snel verkocht werd. En in de huidige tijd al helemaal niet. Een schip in een verkoophaven ligt er maar te liggen en dat liggen gaat ten koste van uw schip. Ten koste van de staat van onderhoud en daarmee van de verkoopprijs. Veel wat niet wordt gebruikt gaat sneller stuk. Al is het maar een pompje dat vast komt te zitten. Heel ongemakkelijk, maar vooral zitten daar weer onnodige kosten aan verbonden. Ons devies is dus: Blijf lekker uw schip gedurende de verkoopperiode gebruiken. Wat gebruikt wordt, slijt minder hard. En nog veel belangrijker; het gaat niet ten koste van uw (vaar)plezier.

Dat was de reden van de start van onze makelaardij zonder verkoophaven. Met succes verkochten wij honderden schepen van eigenaren die onderweg waren met hun schip. Van Scandinavië tot in Zuid Europa verkochten en verkopen wij schepen die lekker onderweg waren en zijn. Wetende dat wij kunnen bellen voor een afspraak.
En als wij dan komen met de kant ligt het schip er spic en span bij. Of de eigenaar nu op zijn eigen ligplaats ligt of elders. Tot op de dag van vandaag genieten wij van deze werkwijze. En daar geniet u ook van…

De tijden veranderen.

Tijden veranderen en dat is maar goed ook. Ook wij worden voor keuzes gesteld. Vanaf het invallen van de crisis zijn er weinig nieuwe schepen gebouwd en de jonge schepen die er waren, zijn naar het buitenland verkocht. Dan moet je wel schakelen.

De markt wordt krap(per)
Gelukkig zijn er nog steeds heel veel mooie schepen te koop, maar vaak voor hoge prijzen. Jonge schepen zijn zeldzaam, wat onze markt doet verschralen. Wij zijn daar graag eerlijk over. Vele kopers weten dat ook. Dat neemt niet weg dat er nog veel mooie, ook oudere schepen, te koop zijn of komen. Dat heeft dan wel een nadeel. De prijzen gaan vanwege die verschraling van het aanbod aan jonge schepen omhoog. Als koper weet u het dan ook niet meer en u verbaast zich. Hoge prijzen zijn niet te rechtvaardigen vinden wij. Daarom kunnen wij u als aankoopmakelaar prima bijstaan en u adviseren. Want vergeet u niet, dat oude schepen na een refit als nieuw kunnen zijn. Vaak is een refit een hele mooie optie.

Het roer om
Wij gooien het roer (deels) om. Wij zijn natuurlijk altijd op zoek naar goed onderhouden jachten voor de verkoopbemiddeling. Maar ook zijn wij als aankoopmakelaar en taxateur actief geworden.

Aankoopbegeleiding
Wij kunnen u als aankoopmakelaar uitstekend van dienst zijn bij het aankopen van een schip. Op welke wijze dan ook. Van het zoeken naar een passend schip, tot de laatste puntjes voor u op de i zetten.

Dat is de Haer nautique anno 2019!

Wij heten u van harte welkom!