Mini bootjes strijden in Vlaardingen tijdens NK Micro Magic

Mini bootjes strijden in Vlaardingen tijdens NK Micro Magic

Posted by on Nov 23, 2014 in Nieuws | 0 comments


Zaterdag 28 en zondag 29 maart wordt het Open Nederlandse Kampioenschap Micro Magic gevaren in Vlaardingen. De wedstrijden onder de radiobestuurbare zeilboten zullen worden georganiseerd vanuit paviljoen de Krabbeplas in Vlaardingen.

Met 2700 geregistreerde zeilnummers is de Micro Magic de populairste radiobestuurbare zeilboot in Nederland met een zeer actieve vereniging die in de wintermaanden wekelijks wedstrijden organiseert. De meeste deelnemers zijn ervaren (wedstrijd)zeilers, die ’s zomers in hun eigen boot varen, maar ’s winters hun zeilvaardigheden oefenen in de Micro Magic wintercompetitie.

De competitie eindigt met een ONK. Voor toeschouwers is het een aantrekkelijk schouwspel, vanwege de dynamiek. Er worden steeds korte wedstrijden gevaren, van ongeveer 15 minuten in een uitgezette baan. De deelnemers moeten hun op afstand bestuurbare bootjes behendig langs de boeien loodsen, rekening houdend met alle zeilregels. De toegang is gratis. De eerste wedstrijden beginnen om 11 uur en er wordt doorgevaren tot 16 uur.

Meer informatie is te vinden op www.micromagic.nl