Jachtfotografie

Uw schip verdient een mooie, representatieve, fotopresentatie!

Als u besluit uw schip te gaan verkopen ……

Bij het verkopen van uw schip spelen diverse zaken een belangrijke rol. Het is niet alleen belangrijk dat u uw schip aanbiedt met de juiste vraagprijs en goede technische informatie*, maar even zo belangrijk, of zelfs het belangrijkste, is een mooie representatieve fotopresentatie.

Een goede fotopresentatie vergroot uw kans op verkoop. Naast onze “Taxatie op Locatie”*, bieden wij u ook de mogelijkheid gebruik te maken van onze ervaring als jachtfotograaf. Ruim dertig jaar fotograferen wij, professioneel, motor – zeiljachten ten behoeve van de uitoefening van ons vak, de jachtmakelaardij. Vanaf 2003 ten behoeve van de Haer nautique jachtmakelaardij. Honderden schepen hebben wij vastgelegd. Zowel interieur als exterieur. Wij hebben ervaring!

Zo ontstond de Haer nautique jachtfotografie.
Regelmatig krijgen wij de vraag of wij ook schepen fotograferen voor privédoeleinden. De Haer nautique staat bekend om de goede en realistische foto’s welke wij maken. Luisterend naar onze klanten hebben wij besloten om aan deze behoefte gevolg te geven.

De reden

Wat de reden ook is dat u een mooie fotoreportage wenst, waar uw schip ook ligplaats heeft in Nederland, of elders in Europa, wij komen graag naar uw schip toe.

Een reden voor een fotoreportage zou kunnen zijn:

 • Een mooie reportage voor eigen gebruik.
 • De vastlegging van uw schip voor verzekeringsdoeleinden. (Eventueel samen met een taxatierapport. *).
 • Een goede reportage voor de verkoop van uw schip, voor als u het zelf ter hand neemt.

Laat ons u helpen.
Zeer regelmatig zien wij de mooiste schepen geadverteerd, waarbij wij ons verbazen over de “kwaliteit” van de foto’s. Dat gaat niet werken.

Een opgeruimd schip daarentegen staat netjes en zal leiden tot meer aandacht / reacties. Komt uw schip onverzorgd over, dan weet u van tevoren dat u een lange weg te gaan heeft.

Op de sites
Een verzorgd schip valt op, op de diverse internet sites, waar de koper begint aan de zoektocht naar een passend schip. Zorgt u voor aantrekkelijke foto’s, dan is de kans zeer reëel dat de potentiële klant u om meer informatie gaat vragen en heeft u kans op verkoop. Wij maken foto’s met een fullframe camera, met de beste (tele)lenzen.

Kiest u voor onze jachtfotografie, dan adviseren wij u van tevoren over de door u te nemen acties voor het maken van de mooiste foto’s.

De foto’s krijgt u van ons onbewerkt, in vol formaat JPEG en in RAW op schijf of op een USB Stick. Als u dat liever heeft kan dat ook via “Wetransfer”.

In overleg leveren wij de foto’s bewerkt en / of in kleiner formaat*. (*Vraag naar de voorwaarden).

De investering

De investering voor een standaard fotoreportage:

Voor € 495,-, exclusief b.t.w. plus reiskosten (€ 0,50 cent/km) vanaf 50 km van onze standplaats Zwolle, bent u zeker van mooie foto’s van uw schip.

Uw investering in een goede fotoreportage verdient u terug, bij verkoop van uw schip.

Als laatste niet onbelangrijk feit. De fotoreportage wordt uw eigendom en mag u gebruiken waarvoor u dat wilt. Wij doen afstand van ons beeldrecht *. Niet onhandig als u de beelden wilt gebruiken bij de verkoop via een collega makelaar. Ook zij mogen de foto’s vrij gebruiken.

* Wij blijven wel het recht houden de foto’s te gebruiken voor promotionele jachtfotografie doeleinden.

Ons pakket
Voor een taxatie tezamen met een fotografieopdracht berekenen wij u € 750,-, exclusief b.t.w. en € 0,50 cent/km kilometer vergoeding vanaf 50 km van onze standplaats Zwolle, bent u zeker van mooie foto’s van uw schip.

Particulier verkopen
Wilt u het liefst particulier verkopen. Voor slechts € 250,-, exclusief b.t.w. kunt u uw schip een jaar lang op onze site adverteren. Wij sturen iedere reactie direct aan u door, zodat u zelf het heft in handen kunt nemen. Wij staan er als makelaar dan geheel buiten.

Heeft u hulp of advies nodig bij het afronden van de verkoop van uw schip, dan berekenen wij slechts 1.5% exclusief b.t.w. ,berekend over de verkoopwaarde van uw schip, voor verrichte werkzaamheden, zoals het eventueel opstellen van een koopovereenkomst, begeleiden van een expertise, etc.

Totaal pakket

Wilt u en, en, en, ……..Uw investering in ons totaal pakket is slechts € 995,-, exclusief b.t.w. plus de voornoemde km vergoeding.

 • Taxatie op locatie
 • Jachtfotografie
 • Particulier adverteren op onze site *

*Alleen in combinatie met Taxatie en fotografie.

Maar niet alleen dat!
Wij zijn vaak op en bij het water te vinden. Wij fotograferen wat ú graag ziet, of het nu om een groot of klein (zeil)evenement gaat, een clubdag (met de werf), wij zijn er graag bij om voor u een mooie fotoreportage te maken.

Denkt u bijvoorbeeld eens aan:

 • Uw hond
 • Een familietreffen
 • Kinderen
 • Uw huis aan het water
 • Etc., etc., u bepaald………

Als het maar aan of op het water is.